KP 2014-15 5. + 6.kolo

Začátek nového roku, přesněji leden a začátek února, nám připravil velmi těžké soupeře – ty nejlepší. Postupně se ve třech po sobě jdoucích kolech utkáme s trojicí vedoucích týmů. Pěkně popořadě od třetího po prvního. Se ziskem bodů se z těchto utkání moc počítat nedá. Ale! Dvě lednová kola máme již za sebou a hned v tom prvním, hraném 4.1. doma, jsme dokázali oslabený Tanvald přehrát a zvítězit vcelku vysoko 5,5:2,5. Pomohlo nám, že soupeř nepřivezl své dva nejlepší hráče. Ostatní jejich hvězdy jsme „udrželi na uzdě“ a nepovolili jim ani jednu partii vyhrát. Zasloužené tři body nás krátkodobě posunuli na třetí místo právě před Tanvald.
Další kolo, hrané 18.1. opět na domácí půdě, k nám přijel soupeř výrazně kvalitnější. Desko Liberec A, které loni spadlo z II.ligy, zřejmě vystrašeno naší předchozí výhrou přivezlo velmi silnou sestavu hráčů. Zato naše sestava byla nemocí a pracovními povinnostmi velmi oslabena. Museli jsme povolat hned tři náhradníky, kteří měli proti ligovým hráčům jen malou šanci na úspěch. Tyto tři partie, ze kterých nebyl ani bod, také rozhodly o konečné prohře 2,5:5,5. Je to škoda, neboť ostatním se dařilo a proti o třídu silnějším hráčům bodovali. Hrát v plné síle, mohli jsme uspět s tímto týmem. Náhradníky ale musím pochválit za bojovný výkon! O pozornost si rozhodně řekl teprve 13-ti letý Martin Říha. Svého protivníka se nezalekl a dlouho hráli vyrovnanou partii. Zkušenosti se ale, pro nás bohužel, nakonec projevily. Ale výkonu tleskám!
Výsledky ve zpravodajích ZDE.

Příspěvek byl publikován v rubrice Nezařazené a jeho autorem je admin. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..